A proč si nepořídíte solární sprchu


Udržování dobrých sousedských vztahů v rodinných domech nebo v rekreačních chatových oblastech má svůj obrovský význam, protože tam, kde si lidé navzájem pomáhají, nejen že nedochází ke konfliktům, ale můžete si tu velmi usnadnit život. Mohli bychom tu uvést jeden exemplární příklad. Potkají se dva sousedé před domem cestou do obchodu a ten jeden si neustále stěžuje na letní vedra, která musí snášet na své zahradě při práci s údržbou trávníku, s pěstováním zeleniny a při dalších pracích. Vadí mu jak horko, tak zejména to, že si tu nedokáže vyhovět a dopřát si příjemné osvěžení. Ze zahradní hadice buď zpočátku stříká skoro až vroucí voda, a vzápětí, když odteče, je zas ledová, takže chce-li se na zahradě opláchnout, buď se opaří anebo to bude nepříjemně studené.

hadice na sprchování

Druhý soused si jeho výtky s rozčarováním vyslechne a pak mu navrhne, aby následoval jeho nápad. Pořídil si již před několika lety zahradní solární sprchu, a má klid. Od té doby se kdykoli může osprchovat, osvěžit nebo opláchnout ruce, obličej, dekolt či chodidla, a to vodou vlažnou či teplou, kterou ohřeje Slunce, a která odtéká ze směšovací baterie o teplotě, jakou si nastaví. Rozhodně tu nehrozí žádné opaření nebo ledová sprcha.

voda ze sprchy

Solární sprchy nejsou žádným novým objevem, je to vynález známý již mnoho let, ale ty současné sprchy využívají moderních technologií ke komfortnímu sprchování nebo k ohřevu vody pro užitkové účely. Sprcha se na zahradě hodí i pro umývání zahradního nářadí a techniky, pro mytí bot, pro oplachování hraček pro děti a dalších předmětů, které se tu vyskytují. Teplá voda se tu hodí takřka každý den a je-li ohřátá od Slunce, za ohřev nezaplatíte ani korunu. Díky tomu se vám také sprcha velmi rychle zaplatí a pak už budete pouze šetřit za ohřev vody mnoho let, neboť životnost těchto zařízení přesahuje desítky roků.